Laatste films

Het nieuwe Shilling roer voor de Y8122.


 

 

 

 

Rinus Schrieken vrijwilliger vd maand.

Rinus Schrieken vrijwilliger vd maand.

(uit de PasPen op SNM)

Rinus Schrieken (Stichting Y8122) vrijwilliger van de maand.

Tot zijn eigen grote verrassing is vandaag de oudste vrijwilliger op Museumhaven Willemsoord Rinus Schrieken, net 86 jaar geworden, uitgeroepen tot Vrijwilliger van de Maand en hiervoor uitgebreid in het zonnetje gezet.

Het uitroepen tot Vrijwilliger van de Maand is een initiatief van de Vrijwilligerscentrale in Den Helder. Dit als blijk van waardering voor de inzet van de vele vrijwilligers die op allerlei terreinen actief zijn. Deze maand is deze eer te beurt gevallen aan Rinus Schrieken. Naast een toespraak en traktatie in 't Schipperscafé van de Stichting Nautische Monumenten op het Willemsoordcomplex is Rinus voor een artikel in de Zondagskranten geïnterviewd door journalist Ronald Rietschoten.

De nieuwbakken Vrijwilliger van de Maand is nog bijna dagelijks in de mechanische werkplaats van de Stichting Nautische Monumenten te vinden. Hier verricht hij allerlei hand- en spandiensten voor de Stichting Y8122. Verder is Rinus regelmatig als bemanningslid actief op de motorsleper Dombo Y8017 en de stoomsleper Y8122. Kortom, een zeer waardevolle vrijwilliger die het zeker verdient om eens in het zonnetje te worden gezet.

 

Rinus Schrieken vrijwilliger van de maandVrijwilliger van de Maand Rinus Schrieken op de stoomsleper Y8122. (Foto: Ronald Rietschoten)

 

 

Foto's

Hier wat foto's uit ons album.

 

 

 

 


© Stichting Y8122 1992 - heden. All Rights Reserved.