Laatste films

Het nieuwe Shilling roer voor de Y8122.


 

 

 

 

Y8122 stoomboot Sinterklaas.

Y8122 als stoomboot sinterklaas.

(uit de PasPen op SNM)

Hoofdrol voor stoomsleper Y8122 bij intocht Sinterklaas.

De stoomsleper Y8122 mocht dit jaar voor de eerste keer in Den Helder de varende intocht van Sinterklaas verzorgen. In het gevolg van de stoomsleper voeren zaterdag 13 november vijf reddingboten, met aan boord ruim honderd Pieten.

Enkele duizenden kinderen en (groot)ouders hadden zich verzameld rond Museumhaven Willemsoord om de feestelijke aankomst van dichtbij mee te maken. De Sint stond zwaaiend op het voorschip van de stoomsleper Spanje (Y8122), die middels zijn gierende stoomfluit extra de aandacht trok, en werd veilig afgezet bij de Flaneerkade, recht tegenover het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

 

De stoomsleper werd gevolgd door de reddingboten Insulinde, Javazee, Prins Hendrik, Tjerck Hiddes en Johan de Witt, die in totaal ruim honderd Pieten aan boord hadden. Na de aankomst in de museumhaven vertrok de goedheiligman met zijn gevolg naar het stadspark in het centrum van Den Helder, waar het feest werd voortgezet.

 

De stoomsleper Y8122 mocht dit jaar voor de eerste keer in haar geschiedenis de Sint naar Den Helder brengen. Een geweldige ervaring voor zowel publiek als bemanning die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

intocht sint met Y8122 - john vd veenDe stoomsleper Y8122 laat met zijn stoomfluit duidelijk weten dat de Sint in aantocht is. (Foto: John v.d. Veen)

 

 

 

Foto's

Hier wat foto's uit ons album.

 

 

 

 


© Stichting Y8122 1992 - heden. All Rights Reserved.