Laatste films

Het nieuwe Shilling roer voor de Y8122.


 

 

 

 

Persberichten

Persberichten,

van en over de stichting Y8122.

De stichting Y8122, de stoomsleepboor Y8122 en de sleepboot Dombo, zijn regelmatig in het nieuws, evenals de vrijwilligers. Hier vind u deze berichten, indien mogelijk met een link naar het originele artikel op het web. We zijn hierbij vooral Paul Schaap van Pas Publicaties veel dank verschuldigd voor het mogen gebruiken van zijn artikelen en foto's gepubliceerd bij SNM (Stichting Nautische Monumenten).

 

Sleutelen tot 9 juni 2013

Sleutelen bij Stichting Y8122 tot 9 juni 2013.

Sinds 8 april is er weer veel gebeurd. Zowel op de Dombo (o.a. in de machinekamer) als voor de Y8122. En wat doen we tijdens Sail 2013? Vanuit de werkplaats van de Stichting Y8122 daarom een paar "sleutelwoorden" en foto's.

Lees meer...

Sleutelen tot 8 april 2013

Sleutelen bij Stichting Y8122 tot 8 april 2013.

 

Het eerste volle weekend van april hebben we kunnen ervaren hoe goed het is om weer eens met de Y8017 "Dombo" te kunnen varen, nadat we al een paar opdrachten moesten afzeggen vanwege die vervelende langdurige koude oostenwind.

Lees meer...

Sleutelen in januari 2013

Sleutelen bij Stichting Y8122 in januari 2013.

 

De afgelopen weken is aan boord van de Dombo flink gewerkt om de fundatie van het schip zodanig voor te bereiden dat de lens- en compressorpomp konden worden geplaatst. Eerst is in de werkplaats de vaste fundatie gemaakt om deze pompen op te kunnen plaatsen. Dat was heel wat pas en meetwerk, te meer omdat voor het aansluiten van de lenspomp een exact punt in de machinekamer als basis moest dienen.

Lees meer...

"Sleutel" woorden

"Sleutel"woorden van Stichting Y8122.

 

Vanuit de werkplaats van de Stichting Y8122 enkele "sleutelwoorden" beschrijvende de werkzaamheden aan onze schepen.
Met deze woorden willen wij bezoekers van onze webite regelmatig informeren over de voorgang van de werkzaamheden aan onze schepen nl de stoomsleper Y8122 en de sleepboot Dombo (Y8017).


Immers "sleutelwoorden" kunnen een opening bieden tot vele mogelijkheden en het sleutelen biedt ons de mogelijkheid om te kunnen blijven varen.

 

Nautisch Nieuws

Nautisch Nieuws van en over de stichting Y8122.

De stichting Y8122 en haar vrijwilligers, stoomsleepboot Y8122, sleepboot Dombo en de Jonge Prins, zijn regelmatig onderwerp op de pagina's "Nautisch Nieuws" van de stichting Nautische Monumenten.

 

Hier vind u deze berichten, indien mogelijk met een link naar het originele en volledige artikel op het web. We zijn hierbij vooral Paul Schaap van Pas Publicaties veel dank verschuldigd voor het mogen gebruiken van zijn artikelen en foto's gepubliceerd bij SNM (Stichting Nautische Monumenten).

 

Foto's

Hier wat foto's uit ons album.

 

 

 

 


© Stichting Y8122 1992 - heden. All Rights Reserved.